VÄLKOMMEN TILL NATURUM VÄSTERVIK

Gammal som Ung är hjärtligt välkommen till naturum!

Öppet vardagar kl. 10-16, söndagar 13-16. (Fr.o.m. söndag 1 oktober även med personal söndagar.)

Vår nya utställning, UPPTÄCK ÖSTERSJÖN invigdes under 2016 och visar Havet och skärgården utanför Västervik. Bekanta dig med märkliga fiskar, träffa Cyana och några av skärgårdens alla fåglar. 

Föranmälan för grupper eller vid frågor:  tel. 0490-211 77 

PÅ GÅNG

Klädkampanj bl.a. med utställningen Stilmedveten om klädkonsumtion pågår till 24 oktober. Bryggarens konsthall, Spötorget i Västervik.
Mer info här!

Vardagar kl. 11:30-15 och söndagar 12-16 är Kulbackscaféet öppet och fram till kl. 14 serveras dagens soppa. Kom och koppla av med god mat och en fantistisk utsikt över Gamlebyviken.

Besök vår vandringsutställning från Naturvårdsverket, Fjärilsliv.

Spela vårt nya spel Trout Route, utmana din kompis eller hjälps åt att sätta dagens högsta poäng. Pyssel: Gör en fjäril att ta med hem.

Kom gärna in för lite natursnack med oss naturguider - eller kanske bara för att sitta ner en stund i en inspirerande, rogivande miljö! 

TIPS för LÄRARE: Det finns ett bra läromedel framtaget om natur för skolor. Se även information om tävlingen om en skolresa som pågår till 30 september 2017.

I Tjust fågelklubbs och Naturskyddsföreningen i Tjust:s program finns flera intressanta programpunkter rörande naturen i närområdet..
På Kulbacken kan du även besöka Västerviks Museum under ordinarie öppettider.

 

Varmt välkommen till oss på ett besök!