VÄLKOMMEN TILL NATURUM VÄSTERVIK

Gammal som Ung är hjärtligt välkommen till naturum!

Öppet vardagar kl. 10-16. Lördagar och söndagar kl. 13-16 är utställningen öppen men obemannad.

Vår nya utställning, UPPTÄCK ÖSTERSJÖN invigdes under 2016 och visar Havet och skärgården utanför Västervik. Bekanta dig med märkliga fiskar, träffa Cyana och några av skärgårdens alla fåglar. 

PÅ GÅNG

Måndag den 3 juli öppnar Kulbackens restaurang.
Från klockan 11 är caféet öppet och från klockan 12 till 14 serveras lunch. Öppet till klockan 17, torsdag till lördag till 21. Dagens lunch även under helgerna. Kom och koppla av med god mat och en fantistisk utsikt över Gamlebyviken.

Besök fågeltornet, nu är det full fart på fågellivet i viken nedanför. Nya fiskar i akvariet, kom och titta när vi matar. Kantnålarna har nu vid midsommar fått ungar! Besök vår nya utställning Fjärilsliv.

Spela vårt nya spel Trout Route, utmana din kompis eller hjälps åt att sätta dagens högsta poäng. Pyssel: Gör en fjäril att ta med hem. Sångstund!

Kulturarvsdagarna den 9-10 september uppmärksammas. Håll utkik efter program.

Föranmälan för grupper eller vid frågor:  tel. 0490-211 77 

 

Kom gärna in för lite natursnack med oss naturguider - eller kanske bara för att sitta ner en stund i en inspirerande, rogivande miljö! 

TIPS för LÄRARE: Det finns ett bra läromedel framtaget om natur för skolor. Se även information om tävlingen om en skolresa som pågår till 30 september 2017.

I Tjust fågelklubbs och Naturskyddsföreningen i Tjust:s program finns flera intressanta programpunkter rörande naturen i närområdet..
På Kulbacken kan du även besöka Västerviks Museum under ordinarie öppettider.

 

Varmt välkommen till oss på ett besök!